De Tong van Lucifer die de hemel likt (reflectie).

De Tong van Lucifer (Rudi van de Wint, Koperdraad, 9 meter hoog) is een omstreden beeld. Christelijke boeren protesteerden tegen het in hun ogen duivelse beeld. Hebben ze gelijk? Na beschadiging door koperdieven werd het beeld gerestaureerd: het viel uit zijn ophanging. De restaurateur kwam om. Van de Wint heeft het naar eigen zeggen niet over de christelijke duivel, maar over de Romeinse vuurgod. Als hij door de bliksem geraakt wordt, zal het beeld blijvend van vorm veranderen. Het beeld is geplaatst op de Knardijk. Door de afmetingen en het feit dat het beeld lijkt te zweven, maakt het een monumentale indruk. De Tong doorsnijdt de lucht, zoals de dijk de polder in tweeën deelt. Helaas staat de omgeving niet stil: windmolens schieten als paddenstoelen uit de grond. De Tong van Lucifer wordt overschaduwd en het is nog maar de vraag of er in de toekomst nog plaats voor hem is.